Ontsnapte kerkuil dood teruggevonden...

Vandaag werd er een dode kerkuil binnengebracht uit Hasselt. De vinders troffen de roofvogel dood aan in een weiland. Het dier hing met zijn riempjes vast in de prikkeldraad.

Kerkuilen zijn populaire vogels bij valkeniers en roofvogelhouders. Sinds de dieren massaal verhandeld worden gaat het goed mis. Ook mensen die helemaal niets van roofvogels afweten schaffen zich zo'n dier aan, met alle gevolgen van dien.

Ze voorzien de uil van riempjes, touwen en belletjes en denken dat het dier tam is. De realiteit is totaal anders. De uilen gaan er bij de eerste vrijlating meestal al vandoor en komen vervolgens in de problemen.

Een uil met belletjes aan de poten kan niet jagen en de touwen slepen door de lucht waardoor de vogel zichzelf al snel vastvliegt in een boom of prikkeldraad...

Voor deze uil kunnen we jammer genoeg niets meer doen...

Maar help ons tientallen roofvogels redden door samen met ons volgende boodschap te verspreiden: Roofvogels zijn GEEN huisdieren!

In naam van de vogels: Bedankt!
 

Ontsnapte kerkuil dood teruggevonden...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..