Ontsnapte slechtvalk...

Zondagmorgen kregen we een telefoontje uit Riemst.

Toen mensen hun gordijnen opendeden, zagen ze op de vensterbank een grote roofvogel zitten. Enkele uren later zat het dier er nog, en besloten ze het Natuurhulpcentrum te bellen.

Twee medewerkers trokken naar Riemst, en zagen de vogel, een slechtvalk, zitten op de vensterbank van de tweede verdieping.

Met een net aan een telescopische stok kon de grote valk snel gevangen worden. Spijtig genoeg ging het om een ontsnapt dier. Hoewel deze snelste vogels op aarde helemaal geen geschikte huisdieren zijn, worden ze toch soms aan een ketting op een blok hout gehouden. Sommigen weten te ontsnappen, vaak nog met riempjes aan de poten. Meestal is de kans op overleving dan klein, omdat ze nooit op levende prooien hebben leren jagen.

In het Natuurhulpcentrum hebben we de riempjes losgeknipt. Indien de eigenaar zich binnen de twee weken niet komt aanmelden, zoeken we zelf een nieuwe thuis in een geschikte dierentuin of ander opvangcentrum.

Ontsnapte slechtvalk...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..