Ontsnapte valkeniersvogels sterven langzame dood...

Samen met Vogelbescherming Vlaanderen voert het Natuurhulpcentrum een petitieactie tegen roofvogeldemonstraties.

Eén van de vele argumenten tegen het houden van roofvogels is de gruwelijke dood die de ontsnapte valkeniersvogels te wachten staat.

Vandaag werd het zoveelste bewijs geleverd: een witte hybride valk werd uitgemergeld binnengebracht. Het dier was totaal verzwakt en zeulde een lange riem met belletjes mee.

De prachtige roofvogel werd opgenomen op onze spoedafdeling en omringd met de beste zorgen. Jammer genoeg stierf de vogel vanmorgen. Het dier was te zwak en had de nacht niet overleefd.

Valkeniersvogels kunnen vaak niet zelf jagen en sterven daardoor een langzame verhongeringsdood als ze ontsnappen.

Diezelfde dag krijgen we per post een metalen ringetje toegestuurd, samen met een aantal veren van een kerkuil. De vogel werd dood gevonden in Hasselt en bleek geringd te zijn met een BOF-ring. Wat bewijst dat het om een kerkuil uit gevangenschap gaat.
 

Ontsnapte valkeniersvogels sterven langzame dood...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..