Ontsnapte wallaby...

Zaterdagavond 23u, na een drukke avond met veel lege maagjes die gevuld moesten worden, kregen we telefoon van de politie van Borgloon. Toen enkele mensen ’s avonds thuiskwamen, merkten ze dat er op hun oprit een wallaby rondsprong! Deze kleine kangoeroes worden soms als huisdier gehouden, en aangezien wallaby’s lange poten hebben waarmee ze snel kunnen lopen en ver kunnen springen, ontsnappen ze nogal eens. De Borgloonse wallaby was tijdens zijn ontsnappingspoging op de oprit geraakt, en met hulp van de politie hadden de bewoners alles goed afgesloten, zodat het dier zeker niet verder kon.
Met enkele netten kon de wallaby snel gevangen worden. Blijkbaar had de kangoeroe al hevig rondgesprongen, want enkele tenen waren erg geschaafd.
Na verzorging door onze dierenarts verblijft de wallaby nu in één van onze rennen, waar ze kan bekomen van haar “prison break”, en ondertussen proberen we op zoek te gaan naar de eigenaar.
 

Ontsnapte wallaby...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..