Ontsnapte wallaby zet Genk op stelten...

29 januari 2021

Ontsnapte wallaby zet Genk op stelten...

Vanmorgen zorgde een ontsnapte wallaby voor knotsgekke taferelen in het centrum van Genk. Het diertje huppelde door de straten, tussen voorbijgangers door, over ronde punten, langs het skatepark, voorbij het stadhuis, de politiekazerne, het treinstation en door diverse tuinen.

Ontsnapte wallaby in het centrum van Genk 

Een nabootsing van de route die het dier heeft afgelegd door Genk. 

Het was een bezoeker van het postkantoor in de Dieplaan in Genk die alarm sloeg en het Natuurhulpcentrum verwittigde dat er een kangoeroe op de parking zat. Een team van drie medewerkers ging ter plaatse, maar voordat ze goed en wel hun netten hadden uitgeladen, trok de wallaby een sprintje en stak de straat over. Het werd een kat en muisspel dat meer dan 2 uur zou duren. Het diertje liet zich amper benaderen en als hij zich ergens in een tuin of tussen de gebouwen vastliep, vond hij steeds een uitweg. Hij kreeg hierdoor de bijnaam 'Houdini'.

Uiteindelijk slaagde onze medewerkers erin om 'Houdini' te vangen en werd hij overgebracht naar zijn eigen ren.

Uiteindelijk konden onze medewerkers het dier insluiten tussen enkele appartementsgebouwen in de grotestraat. Daar kon de wallaby uiteindelijk gevangen worden met een schepnet. Ondertussen had ook de eigenaar, die mee aan het zoeken was naar zijn dier, zich bij het Natuurhulpcentrum gemeld. Daardoor kon het ontsnapte dier rechtstreeks naar huis gebracht worden. Op bekend terrein kon het dier nu bekomen van zijn avontuur. De eigenaars bekijken nu de mogelijkheden om hun terrein nog beter te beveiligen tegen deze 'Houdini' wallaby...

Foto's van het dier in Genk centrum: Claudia Peelman


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!