Onze berbertjes zijn weg...

9 augustus 2005

Onze berbertjes zijn weg...

Goed nieuws voor onze berberaapjes Monika, Drieske, Habibi en Kathy!
Ze zijn immers een paar dagen geleden vertrokken naar Stichting Aap. (Dit is een gespecialiseerd opvangcentrum voor apen en andere exoten.)

De berbertjes kwamen in de loop van een aantal jaren afzonderlijk bij ons aan en konden na wat geduld allen in één groep samengevoegd worden. Het bleek zo een hechte groep te zijn geworden dat er besloten werd om ze allemaal samen naar Aap te zenden.

Hier zal het groepje een poosje in quarantaine verblijven om er zeker van te zijn dat ze geen ziektes hebben. Ze kregen deze testen ook al bij ons, maar om begrijpelijke redenen heeft Stichting Aap een zeer streng veiligheidsbeleid omtrent ziektes bij exoten.

Als ze de quarantaine mogen verlaten zullen ze met een beetje geluk snel in een grotere groep berbers geïntroduceerd worden. Zo krijgen ze een leven tussen soortgenoten en kunnen ze eindelijk weer hélemaal aap zijn.

Veel te vaak immers denken mensen dat aapjes ideale huisdieren zijn, maar dat zijn ze verre van! Apen als 'huisdieren' houden is ronduit gevaarlijk, onverantwoord en het leed dat vaak bij de dieren veroorzaakt wordt door onwetendheid is niet te overzien.

Dus het 'oh-zo-bekende' verhaal: "Neem nooit exoten als huisdier! Vroeg of laat zorgen ze voor problemen, worden ze erg gevaarlijk of kwijnen ze gewoon weg van diepe ellende..."

We wensen ons berbergroepje het allerbeste toe en hopen dat ze de rest van hun tot nog toe beroerde leven wat meer geluk mogen kennen.
 

Onze berbertjes zijn weg...


Wil je dit artikel delen?

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!