Opendeurdagen gaan door!

Vorig jaar konden ze niet doorgaan, en door de aanhoudende corona-situatie was het lange tijd onduidelijk het dit jaar ging lukken.

Maar we zijn héél erg blij te kunnen melden dat iedereen tijdens de eerste 3 zondagen van september een kijkje kan nemen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum op onze opendeurdagen!

Dit jaar valt er heel wat te ontdekken. Onze poema en leeuw, afkomstig uit een slechte dierentuin uit Litouwen zitten sinds kort in een ruimer buitenverblijf, de vlieg- en revalidatiekooien zitten overval met roofvogels en uilen, zoals kerkuilen, ransuilen, oehoes, buizerds, torenvalken en sperwers als voorbereiding op hun vrijlating. 5 Euraziatische lynxen, de 'geesten van het bos' zijn mooi te bekijken en 7 servals wachten op hun transport naar een Zuid-Afrikaans opvangcentrum.

Absolute blikvanger vormt zonder enige twijfel ons nieuw stuk. Traditioneel breiden we elk jaar wel wat uit, maar deze uitbreiding is ongezien! We werken momenteel de grootste revalidatiekooi voor roofvogels en uilen in Europa af, een gigantisch verblijf waarin roofvogels écht kunnen vliegen en hun spieren trainen vooraleer ze terug worden vrijgelaten. Tegen de opendeurdagen zullen de eerste roofvogels hiervan kunnen profiteren. Ontdek tevens onze splinternieuwe vossen- en dassenkooien en de bewoners van onze 8 nieuwe 'all-round' kooien. 

Kortom, honderden dieren en heel wat nieuws te bekijken tijdens onze opendeurdagen!

Zondag 5, 12 en 19 september, telkens van 10u30-18u30. OPGELET, mondmasker is verplicht!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..