Operatie das...

Vandaag werd een das met een gebroken poot geopereerd in het Natuurhulpcentrum.

Tussen de vangst van een ontsnapte wallaby en een ontsnapte emoe door werd gisteren een gekwetste das opgehaald. Het dier werd als verkeersslachtoffer binnengebracht in een opvangcentrum in de Oostkantons. De overdracht van het dier aan ons gebeurde in Luik.

De das was slachtoffer geworden van het verkeer, en had daarbij een gebroken poot overgehouden. Direct werden de röntgenfoto's naar onze dierenarts gebracht, die besliste om het dier snel te opereren.

Vanmorgen werd de das in slaap gedaan, en onze dierenartsen Stef en Ineke begonnen aan een twee uur durende operatie. Door middel van een metalen plaat werden de twee beenderhelften terug op één lijn geschroefd.

Technisch gezien was de operatie geslaagd. Nu moet de das enkele weken in een kleine kooi verblijven zodat de gebroken poot zo weinig mogelijk wordt bewogen. Binnen enkele weken zullen we een nieuwe röntgenfoto nemen om te zien hoe de breuk is geëvolueerd.

We houden u op de hoogte!

Album 'Operatie das 28/06/2010'

Deze das werd als verkeersslachtoffer met een gebroken poot binnengebracht in een opvangcentrum uit de Oostkantons. Het dier werd overgebracht in het Natuurhulpcentrum, geopereerd en na een revalidatie van enkele maanden terug vrijgelaten in de buurt van de vindplaats.

Operatie das...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..