Operatie zwaan succesvol verlopen...

5 februari 2011

Operatie zwaan succesvol verlopen...

De zwaan die vorige week tegen een hoogspanningskabel vloog in Lanaken is deze week succesvol geopereerd.

De vogel werd door dierenvrienden opgemerkt en lag met een dubbele open vleugelbreuk onder een hoogspanningskabel in Lanaken. Enkele medewerkers konden het dier vangen en gingen er onmiddellijk mee langs onze dierenarts. Die stelde vast dat de dubbele breuk dermate complex was dat enkel een amputatie oplossing kon bieden.

Na enkele dagen op onze spoedafdeling was de zwaan voldoende aangesterkt en afgelopen week werd de operatie uitgevoerd. Met de nodige precisie werd het 'slechte' stuk vleugel verwijderd zodat er enkel nog een stompje overbleef. Een knobbelzwaan met een missende vleugel is gelukkig geen ramp. De vogels moeten niet kunnen vliegen om aan voedsel te komen en zijn bovendien midden op het water goed beschermd tegen predatoren.

De zwaan bekomt nu van de operatie en er wordt ondertussen gezocht naar een nieuwe thuis voor dit dier. Mogelijk de vijver van een stadspark of kasteelpark waar er eventueel nog bijgevoederd kan worden. Op die manier kunnen we vogel toch nog een mooie toekomst bieden...

Operatie zwaan succesvol verlopen...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!