Opgelet met gras maaien

12 juli 2014

Opgelet met gras maaien

Iedereen die hoog gras gaat afmaaien moet zeker goed opletten. In deze periode beginnen de jonge egels rond te lopen en hun afweermechanisme (zich oprollen) is natuurlijk niet afdoende tegen een grasmachine.

Vandaag werden twee jonge egels binnengebracht uit Lanklaar. Toen men klaar was met een perceel hoog gras te maaien en de machine werd zuivergemaakt, zagen ze dat er een volwassen egel onder de machine was gekomen. Aangezien de eigenaars de avond voordien nog een moederegel met 6 jongen zagen lopen, gingen ze op zoek naar de kleintjes.

Ze vonden er twee terug, verstopt in het gras. De stekelbolletjes werden binnengebracht in het Natuurhulpcentrum. De eigenaars gaan nog verder zoeken om ook de andere jongen te kunnen redden.

Voor de moederegel kwam alle hulp te laat. Het natuurlijk afweermechanisme van een egel is zich oprollen zodat hun vervaarlijke stekels de vijand kunnen kwetsen en wegjagen. Maar de natuur is natuurlijk niet voorzien op gemotoriseerde maaimachines...

Afgelopen weken stroomden de egels gestaag toe. Momenteel verblijven er ongeveer 80 egels in onze opvang. Al deze dieren hebben onze hulp nodig. Dankzij steun van onze vele leden kunnen we dit allemaal blijven betalen...

Opgelet met gras maaien


Wil je dit artikel delen?

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!