Opgelet met slangen...

25 juli 2014

Opgelet met slangen...

Afgelopen dagen werden we meermaals opgeroepen om 'loslopende' slangen te gaan vangen.

Telkens bleek het om een ontsnapt huisdier te gaan dat de vinders ervan de stuipen op het lijf joeg. Zo moesten medewerkers in Zonhoven een koningsslang uit een voortuin gaan vangen.

Nog erger was het in Hasselt waar een Taiwanese rattenslang een gezin doodsangsten liet uitstaan. Toen een medewerker er toekwam zat de meldster op het balkon van haar appartement en durfde ze zelfs niet meer naar binnen. Er zat immers een slang in haar appartement. De zoon des huizes moest op zijn kamer blijven en mocht de voordeur niet open gaan doen.  Onze medewerker moest vervolgens via het balkon het appartement betreden om de slang te zoeken. De 80cm lange wurgslang werd, na een uitgebreide zoektocht, aangetroffen in de schoenenkast.

En vandaag moesten we naar Laakdal om er eveneens een ontsnapte slang te vangen. De eigenares had al een doos over het dier gezet, maar toen onze medewerkers toekwamen bleek de slang nergens te bespeuren. Onder de diepvries werd uiteindelijk een rattenslang van 20 cm aangetroffen.

We vermoeden twee mogelijke oorzaken van de ontsnapte reptielen. Enerzijds is het weer vakantieperiode en ontdoen sommigen zich van hun huisdier om op vakantie te kunnen vertrekken. Anderzijds is de kans op ontsnappingen groter tijdens warme periodes. Slangen zijn koudbloedige dieren die veel actiever zijn bij hoge temperaturen en bijgevolg ook sneller ontsnappen en grotere afstanden kunnen afleggen.

Album 'ontsnapte slangen'

Opgelet met slangen...


Wil je dit artikel delen?

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!