Opnieuw een slang gevangen...

Afgelopen week ving het Natuurhulpcentrum op enkele dagen tijd twee ontsnapte slangen.

Zoals jullie al in de pers konden vernemen werd er door de Nederlandse dierenbescherming een boa constrictor bij ons binnengebracht. De slang werd gevonden door de scouts van Elsloo (Nederlands Limburg) tijdens een bosspel. Aangezien er geen huizen liggen in de buurt van het bos, vermoeden we dat deze wurgslang in het bos is gedumpt.

Veel mensen kopen impulsief een reptiel, maar achteraf blijkt er veel meer werk en geld in te kruipen dan verwacht. De gemakkelijkste manier is dan om het dier ergens te dumpen. De boa stelt het ondertussen goed en verblijft samen met een soortgenoot in een van onze ruime terraria.

Gisteren kregen we opnieuw een oproep over een slang. De persoon die op een bedrijf in Westerlo verantwoordelijk is voor de ongediertebestrijding vond in een overdekte gifbak voor ratten een oranje slang. Het reptiel lag rustig in de bak te slapen. Toen twee medewerkers ter plaatse toekwamen zagen ze dat het om een ongevaarlijke rattenslang ging. Waarschijnlijk is het dier in de bak gekropen om zich tegen de koude te beschermen.

Hoe het dier op een bedrijventerrein is terecht gekomen is een raadsel. Ook deze slang verblijft momenteel in onze reptielenafdeling en is te bewonderen tijdens de komende twee open zondagen...

Opnieuw een slang gevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..