Opnieuw inbeslagname van reptielen

Vandaag werd het Natuurhulpcentrum om bijstand gevraagd bij de inbeslagname van een aantal reptielen in Essen. In samenwerking met de cites-dienst, dienst dierenwelzijn en de lokale politie werden in totaal 6 dieren meegenomen waaronder opnieuw een brilkaaiman.

Vanmorgen rond 10 uur kregen we een oproep om de lokale politie bij te staan bij de inbeslagname van 4 rattenslangen, een boa constrictor en een brilkaaiman. Onze medewerkers Michiel en Kris gingen ter plekke kijken en kwamen in een aftands huis terecht. De dieren zaten er in een rommelig kamertje in veel te kleine en vuile terraria. De boa constrictor is er het ergst aan toe en werd bij aankomst in het Natuurhulpcentrum meteen door de dierenarts onderzocht. De 4 jonge rattenslangen en de brilkaaiman zijn gelukkig in betere gezondheid.

Het gebeurt maar al te vaak dat exotische dieren de dupe worden van schijndierenliefde of verzameldrang van bepaalde personen. Reptielen genieten helemaal niet van de aanwezigheid van mensen en al zeker niet van het opgesloten zitten in een veel te klein glazen bakje. Het zijn dan ook absoluut geen huisdieren. Vroeg of laat gaan deze dieren dan vervelen of worden ze agressief waardoor ze niet meer gehouden kunnen worden en in het Natuurhulpcentrum terecht komen. We raden dan ook iedereen af om zulke dieren aan te schaffen.

Wanneer je dan toch een diertje wil aanschaffen of adopteren denk dan aan een hond of kat. Zij voelen wel genegenheid naar mensen toe en ze kunnen je voeten warm houden in de winter.

Opnieuw inbeslagname van reptielen

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..