Opnieuw ontsnapte kerkuil gevonden...

19 oktober 2006

Opnieuw ontsnapte kerkuil gevonden...

Vandaag kregen we opnieuw een ontsnapte valkeniersvogel binnen in ons opvangcentrum. Het dier vloog gisterenavond al los en kon door enkele buurtbewoners gevangen worden.

De kerkuil was rijkelijk voorzien van een lang touw en riempjes aan de poten. De gesloten voetring zou bewijzen dat het dier in gevangenschap werd gekweekt.

Mensen van de Kerkuilenwerkgroep Vlaanderen trekken echter aan de alarmbel. Zij plaatsen in heel Vlaanderen nestkasten voor de kerkuilen en behaalden hiermee grote successen.

Tegenwoordig worden deze nestkasten opengebroken en rooft men de jonge kerkuiltjes uit hun nest. Deze worden dan voorzien van een gesloten voetring en vervolgens verkocht aan onwetende particulieren.

Onder het mom van educatie worden her en der roofvogelshows georganiseerd. Het Natuurhulpcentrum vindt educatie ook erg belangrijk, maar het moet op de juiste manier gebracht worden.

Onze educatieve werking is erop gebaseerd mensen uit te nodigen op vrijlatingen van gerevalideerde roofvogels. Bij elke roofvogel wordt de nodige uitleg gegeven en even later krijgen de dieren hun vrijheid terug.

Enkel op deze manier kunnen we het publiek respect bijbrengen voor deze prachtige vogelsoorten. Buizerden, torenvalken, sperwers en uilen horen thuis in hun natuurlijke omgeving, NIET op de arm van een of andere valkenier!
 

Opnieuw ontsnapte kerkuil gevonden...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!