Opnieuw uitbreiding vossenjacht?

Onlangs werd het voorstel van LDD tot ruimere bejaging van de vos verworpen in het Vlaams Parlement. Toch dienden enkele volksvertegenwoordigers van de Open VLD nu opnieuw een dergelijk voorstel in.

Dit voorstel stuit op bergen kritiek van natuurverenigingen. Geert Hoste, ambassadeur van Vogelbescherming Vlaanderen en Chris Dusauchoit, presentator van Dieren in Nesten, uiten openlijk hun ongenoegen over dit zoveelste 'domme' voorstel om de vos in Vlaanderen ruimer te bejagen.

Geert Hoste schreef een brief aan de Open VLD waarbij hij geen blad voor de mond neemt en resoluut kiest voor een pro-vos standpunt. Hierdoor zijn de Open VLD politici in hun jagersgat gebeten. Zij lachen de argumenten in de brief van Mr. Hoste weg, maar het is niet omdat Geert Hoste de bekendste komiek van het land is, dat wat hij schrijft om te lachen is. Integendeel!

Het is eigenlijk om te huilen dat politici wetenschappelijk bewijs gewoon negeren en weigeren te luisteren naar deskundigen ter zake. Hier zien we opnieuw hoe enkele politici alle redelijkheid en gezond verstand naast zich neerleggen op zoek naar wat extra stemmen!

Voor de wetenschap en duizenden natuur- en dierenvrienden is het echter al lang duidelijk dat een uitgebreidere bejaging van de vos helemaal niet het gewenste effect zal hebben. Nu moeten we dit nog aan het verstand brengen van de Open VLD politici!

Meer informatie hierover kan je vinden op de website van Vogelbescherming Vlaanderen: www.vogelbescherming.be

Foto: Monique Bogaerts www.naturephoto.be

Opnieuw uitbreiding vossenjacht?

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..