Opnieuw vergiftigde en geschoten buizerd...

Afgelopen dagen kreeg het Natuurhulpcentrum opnieuw te maken met verdelging van roofvogels. Op enkele dagen tijd werd er zowel een geschoten als een vergiftigde buizerd binnengebracht.

De buizerd met vergiftigingsverschijnselen is afkomstig uit Meeuwen-Gruitrode en kon, na een intensieve behandeling terug worden vrijgelaten in de natuur.

Het kadaver van de geschoten buizerd werd gevonden te Elen door medewerkers van Natuurpunt. Zij wandelden door het natuurgebied 'Bichterweerd' toen ze in een vossenhol enkele stokken zagen steken. Toen ze dit van naderbij gingen bekijken, vonden ze een kadaver van een buizerd, vakkundig weggestopt in het vossenhol.

Het kadaver werd onder een röntgentoestel onderzocht en bleek doorzeefd met verschillende hagelbolletjes. Het Agentschap voor Natuur en Bos neemt de zaak ernstig en startte een onderzoek. In hetzelfde natuurgebied werd enkele jaren geleden ook al een vos uit een strop gered...

Dit is opnieuw het zoveelste bewijs dat sommige personen de wet aan hun laars lappen en zonder pardon proberen om beschermde roofvogels te verdelgen.

Volgens het Natuurhulpcentrum hebben de jagers het meeste baat bij het uitroeien van alle roofdieren in een bepaald gebied. Zo blijft er immers méér jachtwild (jonge hazen, konijnen, fazanten,...) in leven en dat zorgt op zijn beurt voor méér schietplezier voor de jagers...
 

Opnieuw vergiftigde en geschoten buizerd...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..