Opnieuw vossenvervolging...

Deze week kregen we alweer een telefoon over een schandalige vorm van vossenvervolging.

Vanuit haar tuin zag een ongeruste inwoonster van Gingelom hoe enkele personen deze week in een weide een vossenburcht aan het vernielen waren. Onder een grote takkenhoop bevond zich de vossenburcht, en die takkenhoop werd in brand gestoken.

Na het telefoontje dat we kregen verwittigden we onmiddellijk de politie. Die ging ter plekke een kijkje nemen, maar toen de agenten arriveerden bleken de daders al gevlucht.

Dat het echt de bedoeling was de vossenburcht te treffen, bleek uit het feit dat ook brandende takken in de pijpen van de burcht werden gestoken!

Enkele weken geleden nog kregen we van een natuurfotograaf foto's van een stroper die maar liefst 3 klemmen had geplaatst in een vossenburcht, en deze week was het dus weeral prijs. Waarschijnlijk zitten (of zaten) er in de burcht enkele jongen, dus we hopen dat de moeder ongedeerd is gebleven. 

Dit keer konden de daders spijtig genoeg niet gevat worden, maar we raden iedereen aan die getuige is van gelijkaardige feiten (eventueel anoniem) contact op te nemen met ons of met het Agentschap voor Natuur en Bos. Op die manier kunnen hopelijk toch enkele daders betrapt worden, al beseffen we dat dit maar het topje van de ijsberg is...

Album 'Vossenburcht Gingelom'

Opnieuw vossenvervolging...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..