Opnieuw wolf doodgereden op N76

Vanmorgen kreeg het Natuurhulpcentrum een melding van een aangereden wolf op de N76 t.h.v. de fietsovergang - Gestelstraat. Onze medewerkers gingen ter plaatse en troffen een dode wolf aan in de wegberm. Het bleek om een volwassen man te gaan. Vermoedelijk gaat het om August, de 'godfather' van de Limburgse wolvenroedel. Hij heeft dit jaar, samen met Noëlla, minstens 7 welpen en was vermoedelijk op de terugweg na een jachtpartij.

Noëlla blijft nu achter als alleenstaande moeder met min. 7 jongen. Hoe de toekomst er voor hen zal uitzien is onduidelijk. Kan ze voldoende voedsel vinden voor haar jongen? Er zouden op dit moment ook geen jaarlingen meer aanwezig zijn in het gebied. Andere jaren helpen de jaarlingen met het grootbrengen van de jongen. Er breekt alleszins een moeilijke periode aan voor het gezin! De kans bestaat bovendien dat er zich nu een nieuwe man aanbiedt om Noëlla het hof te maken...

Er zijn ondertussen al meer dan 10 wolven gestorven in het verkeer. Extra pijnlijk is natuurlijk het feit dat er langs de N76 een ecoraster voorzien is, maar dat is blijkbaar niet voldoende om aanrijdingen te voorkomen. De draadafsluiting is stevig en hoog genoeg, maar de achillespees zijn de zogenaamde wildroosters. Deze roosters in de grond ter hoogte van een bosweg zijn op dit moment niet afdoende om wolven tegen te houden.

Hopelijk kan en wil de overheid dit pijnpunt oplossen zodat de N76 in de toekomst een veiligere weg wordt voor mens en dier!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..