Opossum als verstekeling aangetroffen...

Gisteren kregen onze medewerkers een oproep van een bedrijf uit de Antwerpse Kempen. Daar troffen ze een vreemd diertje aan in een van hun containers.

Toen onze mensen ter plaatse aankwamen, hadden de arbeiders het diertje, dat leek op een grote witte rat, al onder een ton kunnen vangen. Het vreemde wezen werd ontdekt tijdens het lossen van een container goederen uit Amerika.

Onder de ton troffen onze medewerkers een opossum aan. Deze Amerikaanse buidelrat komt over heel Amerika voor en is een nachtactieve alleseter. Het dier is afkomstig uit de natuur en heeft zich waarschijnlijk in de container verstopt, vlak voordat die werd afgesloten.

Het gebeurt wel vaker dat er wilde dieren uit andere continenten meereizen als verstekeling in containers. Dat noemt men dan 'ship assisted animals'. Veelal gaat het om insecten, spinnen of kleine reptielen. Het is de eerste keer in onze geschiedenis dat de verstekeling een groter zoogdier betreft.

Het diertje bleek verzwakt, maar stelt het verder prima. De opossum zit mogelijk al weken opgesloten in de container en heeft dus al die tijd niets gegeten. Geen wonder dat hij zich nu tegoed doet aan het voedsel en water dat we hem aanbieden. Ook voor dit dier zullen we op zoek gaan naar een geschikte nieuwe thuis.

Opossum als verstekeling aangetroffen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..