Oud ijzer

Omdat er duchtig bespaard wordt door de overheid en minister Schauvliege het bovendien nodig acht om de subsidies voor de opvangcentra met meer dan 25% te doen dalen zijn we genoodzaakt om op andere manieren wat extra geld bij elkaar te krijgen.

Of het nu crisis is of niet, noodlijdende wilde dieren hebben recht op goede verzorging en we gaan onze patiënten heus niet op dieet zetten om te besparen.

Als ik dan hoor dat de overheid 70.000 euro subsidies geeft aan vinkenzetters word ik zelfs een beetje boos. Geld om vogels op te sluiten om ze vervolgens zoveel mogelijk 'suskewiet' te laten zingen is er wel, maar het geld om een gekwetste vink te verzorgen is op? We moeten dus creatief op zoek gaan naar andere inkomstenbronnen.

Daarom organiseren we bijvoorbeeld spaghetti-avonden, verkopen we mooie kalenders en verzamelen we sinds enkele maanden ook oud ijzer. Dat deden we eigenlijk al onder de vorm van kroonkurken, maar nu kan u bij ons ook andere oude metalen kwijt.

Hebt u dus thuis nog wat oud ijzer liggen, breng het gerust bij ons langs. Gaat het om echt grote hoeveelheden of zware stukken, geef ons dan een seintje. We proberen dan een wagen met enkele sterke vrijwilligers langs te sturen. Misschien staan er op het Kabinet van minister Schauvliege nog wel enkele oude ijzeren kasten die we mogen ophalen :-)

Oud ijzer

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..