Oudste vrouw van Limburg op bezoek!

Gisteren kregen we bezoek van eeuwelinge Antonia Nouwens, beter bekend als Tonia...

Omdat Tonia voor haar verjaardag geen groot feest wou of ander cadeau besliste haar begeleiding om contact op te nemen met het Natuurhulpcentrum met de vraag of ze een dagje kon meedraaien hier.

Met veel plezier gingen we in op deze vraag en hebben we samen het één en het ander besproken wat er mogelijk zou zijn.

Maar hoe dan ook zouden we er een mooie dag van maken voor een vrouw van 105 jaar.

Toch iemand die een hele hoop heeft meegemaakt in haar leven, denk maar aan de 2 wereldoorlogen en haar missie als kloosterzuster in Madagacar.

Gisteren was dan de grote dag voor Tonia aangebroken en konden we haar samen met veel persbelangstelling een dag geven om nooit meer te vergeten.

Eerst was er een bezoek bij onze nieuwe leeuw, Simba 3, waar ze met veel bewondering naar keek, gezien ze nooit eerder een leeuw van dicht bij had gezien en zeer onder de indruk was van een leeuw.

Nadien werd begonnen met eten klaar te maken voor enkele berberapen die ooit gehouden werden als huisdier en die wachten in het Natuurhulpcentrum op een definitieve nieuwe thuis.

Na het klaarmaken van het eten mocht er uiteraard gevoederd worden en dit vond Tonia geweldig!

Als kers op de taart hadden we nog een vrijlating in petto voor Tonia, namelijk enkele zangvogels en een buizerd. Deze mocht Tonia terug de vrijheid geven.

Met veel overgave nam Tonia de buizerd in de handen en liet hem samen met een collega los in een natuurgebied.

Wij zijn dan ook zeer tevreden met het bezoek van Tonia en hopen dat zij een onvergetelijke verjaardag gevierd heeft, maar dit was ongetwijfeld wel het geval.

Oudste vrouw van Limburg op bezoek!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..