Pauweninvasie...

Vanmorgen snelde het Natuurhulpcentrum de Tegelcentrale van Bree ter hulp. 9 pauwen hadden hun magazijn ingepalmd.

De dieren zouden van een buurman zijn, maar geregeld gaan de pauwen op uitstap naar de naburige terreinen. Vanmorgen waren echter 9 exemplaren erin geslaagd om geniepig de opslagplaats van de Tegelcentrale binnen te sluipen. Ze hadden zich een leuk plekje bovenop het dakgebinte uitgekozen. Daarbovenop zorgden ze er voor de nodige pluimen en uitwerpselen op de vloer.

Toen de vogels ontdekt werden  door het personeel vlogen ze in paniek alle kanten op en botste één pauw tegen een glazen schuifdeur van de fabriekshal. Het glas sneuvelde en de pauw jammer genoeg ook. Om verdere ongevallen te voorkomen besloten we snel enkele medewerkers ter plaatse te sturen.

Die slaagden er vrij snel in om 7 exemplaren in hun netten te strikken. Er ontbrak dus nog één exemplaar dat zich ergens verstopt had. De opslagplaats werd uitgebreid doorzocht en uiteindelijk vonden we de ontbrekende pauw verstopt in een donker achterkamertje. Nu alle pauwen veilig in een transportkooi zaten werd ook de eigenaar opgespoord. Die bleek jaren geleden gestart te zijn met een koppeltje, maar zijn pauwenliefde was een beetje uit de hand gelopen. De minder-valide eigenaar kon bovendien niet goed meer voor zijn dieren zorgen en hij besloot er afstand van te doen.

Momenteel zijn we dus op zoek naar mensen die op een goede manier pauwen kunnen houden. Bij voorkeur in  een ren die overspannen is. Hebt u interesse, neem dan contact op met ons secretariaat tel: 089/85.49.06

Pauweninvasie...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..