Peluczio verhuist...

Goed nieuws voor onze lampongaap Peluczio! Na een verblijf van bijna een jaar in het Natuurhulpcentrum zijn enkele medewerkers van onze Nederlandse partner Stichting Aap Peluczio komen halen.

Eerst zal ze 6 weken in de quarantaineruimte moeten verblijven, maar daarna kan ze beginnen aan een heel nieuw leven: Peluczio krijgt twee vriendinnen, en verhuist naar een groot verblijf met veel klim- en speelmogelijkheden.

Peluczio werd in Polen als huisdier gehouden. De vroegere eigenaars gingen verhuizen naar Ierland, maar mochten haar niet meenemen. In Stichting Aap was niet direct plaats, vandaar dat ze eerst een tijd bij ons op hotel is mogen komen.

Lampongapen komen oorspronkelijk uit Azië. Daar worden jonge vrouwtjes vaak getraind om kokosnoten uit palmen te halen. Vastgebonden aan een lange ketting klimmen ze naar boven om zo de noten los te draaien.

Peluczio verhuist...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..