Pestvogels in Opglabbeek...

Sinds gisteren verblijven er op een boogscheut van het Natuurhulpcentrum een groepje van 64 pestvogels.

De vogels zijn afkomstig van het hoge Noorden en komen slechts af en toe in onze streken voor. Omdat ze in grote groepen afzakken wanneer er in het hoge Noorden weinig voedsel te vinden is noemt men dit ‘invasiegasten’.

In de middeleeuwen was men niet zo blij met de komst van deze vogels want ze werden als voorboden van de pest gezien.
Gelukkig weten we nu wel beter. Wanneer we deze vogels hier zien weten we enkel dat er in het hoge Noorden een strenge winter heerst.

Hopelijk blijven de pestvogels hier nog enkele dagen rondhangen, maar de voorraad bessen mindert zienderogen. De vogels lijken vrij tam en zijn tot op enkele meters te benaderen, dat komt omdat ze in de streek waar zij van afkomstig zijn, héél erg weinig mensen zien.

Wie dit nieuws vandaag nog leest, dinsdag 15 februari, kan trouwens kijken naar het TVL avondnieuws (Tv Limburg) voor mooie beelden van de vogels.

Pestvogels in Opglabbeek...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..