Petitie lentejacht Malta

15 mei 2012

Petitie lentejacht Malta

Hoewel we in het Natuurhulpcentrum wekelijks worden geconfronteerd met de gevolgen van de jagerij (vergiftigde roofvogels, losgelaten everzwijnen, klemmen, stroppen) veroorzaken jagers niet alleen in Vlaanderen heel wat problemen.

De jacht in Zuid-Europa tart alle verbeelding en de slechtste leerling uit het mediterrane gebied is zonder twijfel Malta. Daar wordt er nog volop geschoten op alles wat over het eiland vliegt. Ook beschermde soorten als bijeneters, purperreigers, wielewalen, steltlopers, arenden, valken, ooievaars,... worden beschoten. Hoewel dit volkomen illegaal is treedt de overheid niet of nauwelijks op.

Bovendien wordt er op Malta nog volop gejaagd tijdens de lente. Vele vogels migreren dan van hun overwinteringsgebieden in Afrika naar het noorden om er te gaan broeden. Ze steken daarvoor de Sahara en de Middellandse Zee over. De uitgeputte trekvogels worden op Malta echter opgewacht door honderden jagers.

Om deze barbaarse praktijken een halt toe te roepen loopt er een online petitie tegen de lentejacht op Malta. Via onderstaande link kan u de petitie tekenen...

http://www.avaaz.org/en/petition/Stop_Spring_Hunting_in_Malta/?tta

Petitie lentejacht Malta


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!