Petitie tegen roofvogeldemonstraties...

Samen met Vogelbescherming Vlaanderen maakt het Natuurhulpcentrum zich ernstige zorgen over het toenemend aantal roofvogeldemonstraties.

Her en der duiken er zogenaamde 'valkeniers' op tijdens evenementen, festivals of markten. Steeds zijn de vogels rijkelijk voorzien van riemen, touwen of kettingen...

De roofvogels worden uitgehongerd zodat ze tijdens de show toch maar zeker naar de handschoen met het eendagskuiken komen gevlogen. Tegen betaling mogen kinderen de roofvogels strelen en knuffelen of worden er foto's gemaakt in allerlei poses. Uilen worden tijdens klaarlichte dag in volle zon tentoongesteld, roofvogeljongen worden uit de natuur geroofd en 'tam' gemaakt,...

Dagelijks krijgt het Natuurhulpcentrum telefoontjes van valkeniers wiens vogels zijn ontsnapt. Blijkbaar hebben de roofvogels het toch niet zo goed bij hun baasjes? De ontsnapte dieren zijn vaak ten dode opgeschreven omdat ze nooit geleerd hebben te jagen. Bovendien blijven ze al snel vasthangen met de touwen of riempjes aan hun poten.

We hopen dat de overheid snel maatregelen treft tegen de drang van sommige mensen om roofvogels te houden!

Bespaar dierenleed en weiger vanaf nu deel te nemen aan evenementen waar roofvogelshows worden opgevoerd!
 

Petitie tegen roofvogeldemonstraties...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..