Peuteraapje uit Namen...

18 oktober 2017

Peuteraapje uit Namen...

Sinds vorige week verblijft er een jong berberaapje in het Natuurhulpcentrum. Het diertje werd door de politie in Namen in beslag genomen bij een particulier.

Het aapje, Chipper genaamd, werd als huisdier gehouden in een appartement in Namen. De eigenaar zou het aapje 'gevonden' hebben in een Brussels park. Een weinig waarschijnlijke uitleg en we kunnen dan ook aannemen dat het diertje Europa werd binnengesmokkeld vanuit Marokko. Daar worden aapjes verkocht aan toeristen op de lokale markten.

Chipper is een mannetje en is op dit moment nog erg schattig. Het probleem doet zich voor wanneer Chipper gaat puberen en binnen het gezin in rangorde wil verhogen. Dan zal het dier agressief worden. Apen zijn dan ook geen huisdier en gelukkig verbiedt de Belgische wet het houden van dergelijke dieren als huisdier.

Chipper verblijft momenteel in onze quarantaine omdat hij eerst onderzocht moet worden op allerlei ziektes. Na de quarantaineperiode kunnen we op zoek naar een geschikte thuis voor het peuteraapje...

Peuteraapje uit Namen...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!