Piepjonge sperwer terug in nest...

Vanmiddag werd er een piepjonge sperwer in het Natuurhulpcentrum binnengebracht. Het diertje bleek uit het nest gevallen te zijn en had een serieuze val gemaakt.

Het diertje werd onderzocht en bleek verder niets te mankeren. Waarschijnlijk is het kleintje uit het nest geduwd door zijn grotere broertjes en zusjes. Roofvogels leggen hun eieren immers met tussenpozen waardoor er steeds een grootteverschil is tussen de jongen.

Het voordeel van deze manier van broeden is, dat op momenten van voedselschaarste, het kleinste jong kan worden opgevoerd aan zijn grotere broers en zussen.

Toevallig kenden de vinders de locatie van het nest en kon het klein sperwertje worden terug geplaatst in het nest. Na een korte klimpartij zagen onze medewerkers maar liefst 4 jongen op het nest zitten.

Gelukkig was er nog net een plaatsje vrij voor de jongste van het gezin. Na enkele dagen zullen de oudere jongen beginnen uitvliegen en is er weer wat meer plaats in het nest...
 

Piepjonge sperwer terug in nest...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..