Piranha's...

Slechts heel zelden vangen we in het Natuurhulpcentrum vissen op. Deze week echter, kregen we een aquarium met een wel heel bijzondere inhoud… In het aquarium zwom namelijk een groepje van zes rode piranha’s. Deze Zuid-Amerikaanse vissen zijn natuurlijk het meest bekend omwille van hun geweldig agressieve en bloeddorstige karakter… Hun reputatie is sterk overdreven, maar toch ziet hun gebit er erg indrukwekkend uit. Met dit stevig gebit jagen piranha’s in groep op vooral vissen. Wanneer het in hun leefgebied echter erg droog wordt, het waterpeil sterk daalt en voedsel dus moeilijk te vinden is, eten ze ongeveer alles wat maar beweegt. Dit kunnen soms vrij grote dieren zijn, zoals reigers, vandaar hun kwalijke reputatie.
In het Natuurhulpcentrum houden we het voorlopig maar bij vis en stukjes vlees, maar voor onze vingers passen we voor alle zekerheid toch goed op… Momenteel zijn we al op zoek naar een nieuwe thuis voor de dieren.
 

Piranha

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..