Poema en mantelbaviaan opgevangen...

In de nacht van vrijdag op zaterdag bracht de Franse dierenbescherming een poema en een mantelbaviaan over naar het Natuurhulpcentrum.

Vrijdagnacht kregen we de Franse dierenbescherming weer op bezoek. Dit keer hadden ze geen leeuw met een scheve kaak bij, zoals Brutus twee jaar geleden, maar toch was de bestelwagen goed gevuld. Een poema, een mantelbaviaan, een boa constrictor en een Moorse landschildpad werden in een circus in beslag genomen en door gebrek aan plaats in Frankrijk overgebracht naar het Natuurhulpcentrum.

De poema, die de naam Birman draagt en ongeveer 10 jaar oud is, lijdt aan overgewicht en heeft geen staart. Poema's leven in het wild in heel Zuid- en Midden-Amerika. Ook in het westen van Noord-Amerika komen ze op sommige plekken voor. Daar leven ze in immense territoria waarin ze 's nachts op zoek gaan naar prooien als konijnen, hazen, vogels en zelfs elanden. Omdat Birman veel te zwaar is, is ze bij ons voorlopig op een vetarm kippendieet gezet. We gaan hem ook aansporen zoveel mogelijk te bewegen, zodat hij hopelijk snel enkele overtollige kilo's kwijtraakt.

De mantelbaviaan is nog een jong mannetje van ongeveer 1,5 jaar oud. Gelukkig, want volwassen dieren zijn geweldig sterk en levensgevaarlijk. Zelfs leeuwen gaan op de vlucht voor een troep mantelbavianen!

Voor deze dieren is het circusleven eindelijk gedaan. We gaan ons uiterste best doen om deze dieren een gelukkige nieuwe thuis te geven, ook al weten we dat er nog altijd duizenden dieren in erbarmelijke omstandigheden in circussen verblijven, die een kans op een beter leven waarschijnlijk niet zullen krijgen...

Album 'Poema en mantelbaviaan uit Frankrijk 29012011'

In de nacht van 28 op 29 januari bracht de Franse dierenbescherming een poema, een mantelbaviaan, een Boa constrictor en een Moorse landschildpad naar het Natuurhulpcentrum. De dieren werden door de Franse dierenbescherming in beslag genomen in een circus.

Poema en mantelbaviaan opgevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..