Politie ontdekt giftige ratelslang bij huiszoeking.

22 september 2016

Politie ontdekt giftige ratelslang bij huiszoeking.

Sinds deze week verblijft er een Texaanse ratelslang in de terrariumafdeling van het Natuurhulpcentrum.

Het giftige reptiel van 50cm werd door speurders van de politie Neteland aangetroffen bij een huiszoeking. Het is in België verboden om gifslangen te houden zonder een milieuvergunning. Aangezien de man in kwestie niet over dergelijke vergunning beschikte, werd de slang meegenomen naar het commissariaat.

Daar gingen twee medewerkers de ratelslang ophalen. Het dier zat in een piepklein terrarium, er zat geen water in zijn drinkbak, er lagen uitwerpselen en maar liefst twee vervellingen in de bak. Voor ons een teken dat het terrarium waarschijnlijk nog nooit was zuivergemaakt. Dat was ook zo goed als onmogelijk veilig te doen met zo'n klein terrarium.

In het Natuurhulpcentrum moest het slot van het terrarium opengeboord worden om het giftige reptiel uit zijn bak te bevrijden. Momenteel verblijft de ratelslang in een beveiligde bak van onze terrariumafdeling.

Ratelslangen behoren tot de giftigste slangen ter wereld, ze zijn bovendien erg agressief. Niet verwonderlijk dat dergelijke slangen niet gehouden mogen worden in België zonder vergunning. Toch is het verbijsterend om vast te stellen dat dergelijke gifslangen op reptielenbeurzen in onze buurlanden vrij verkocht worden...

Politie ontdekt giftige ratelslang bij huiszoeking.


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!