Politie op bezoek...

De lente is volop losgebarsten hier op het Natuurhulpcentrum. We krijgen in één uur vaak meer oproepen dan we op de hele dag aankunnen. Gelukkig wil het merendeel van de bellers zelf moeite doen en brengen ze een gekwetst diertje met eigen vervoer naar het Natuurhulpcentrum (dagelijks geopend van 9u-22u).

De grote reedrukte (zie nieuws van gisteren) blijft eveneens aanhouden. Vandaag werden er succesvol reeën weg gevangen op enkele gigantische terreinen te Genk (Ford) en op de militaire vliegbasis van Kleine-Brogel.

Bovenop de drukte met onze patiënten kwamen er ook nog eens 20 Waalse inspecteurs van de politie op bezoek. Deze politiemannen en -vrouwen willen allemaal promotie maken en dienen hiervoor een aantal cursussen te volgen. Eén van die lessen wordt samen met het Natuurhulpcentrum georganiseerd.

Een opleidingsinstructeur van de Federale Gerechtelijke Politie dienst Leefmilieu kwam de cursisten toelichten over de geldende wetgeving omtrent dieren (CITES) en ze kregen over deze complexe materie een overzichtelijke presentatie. Na de middag was het tijd voor enkele praktische oefeningen. Hiervoor werd de politie-instructeur bijgestaan door enkele van onze medewerkers. De politiemensen maakten kennis met een aantal veel gehouden exotische huisdieren, kregen de nodige veiligheidsinstructies en vervolgens werd hen aangeleerd hoe ze een slang, schorpioen, groene leguaan,... dienen te hanteren.

De cursisten waren laaiend enthousiast en ook onze medewerkers vinden dergelijke opleidingen erg zinvol. Politiemensen zijn immers vaak de eerste hulpverleners die in aanraking komen met wilde of exotische dieren en het is dan erg belangrijk dat ze weten hoe te handelen.

De cursus zal binnenkort ook worden georganiseerd voor de Vlaamse politie-inspecteurs...

Album 'opleiding politie'

Politie op bezoek...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..