Politie op bezoek...

Vandaag was onze grote Lindezaal druk bezet, niet met een of andere groep die op bezoek kwam, maar wel met twintig inspecteurs van de politie.

Geregeld organiseert de politie bijscholingen en één daarvan gaat jaarlijks door in het Natuurhulpcentrum. De cursus gaat immers over exotische dieren (wetgeving, opsporing, veiligheid, hanteren,...) en wordt gegeven door een specialist van de Federale Gerechtelijke Politie dienst Leefmilieu. Deze speurders komen immers dagelijks in contact met allerlei (illegale) exotische dieren en hebben heel wat ervaring op dat vlak. Aangezien het Natuurhulpcentrum een erkend CITESopvangcentrum is, konden de politiemensen hier uitgebreid kennis maken met onze exotische bewoners.

Het Natuurhulpcentrum werkt vaak samen met de Federale milieupolitie en heel wat in beslag genomen leeuwen, tijgers, slangen, wasberen, apen,... zijn afkomstig van hun uitstekend speurwerk. De cursisten beten zich eerst vast in de wetgeving waarbij o.a. de CITES-wetgeving en de zoogdierenpositieflijst onder de loep werden genomen. Vervolgens werd uitgebreid aandacht besteed aan de veiligheidsvoorschriften die noodzakelijk zijn om exotische dieren te hanteren en als afsluiter werd alles in de praktijk omgezet met enkele reptielen uit onze collectie.

De cursisten waren tevreden over deze interessante en leerrijke dag en kunnen nu beter voorbereid op interventie vertrekken, uiteraard met het nuttige telefoonnummer van de Federale Milieupolitie én het Natuurhulpcentrum op zak.

Album 'politie op bezoek'

Politie op bezoek...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..