Pony vast tussen bomen...

Zondag kregen onze medewerkers toch wel een erg bijzondere oproep.

Een wandelaar had in een bos, niet zo ver van het Natuurhulpcentrum, een pony aangetroffen. Het dier zat merkwaardig genoeg tussen twee dennebomen gekneld.
We weten niet hoe lang de pony al gevangen zat, maar aan de omgewoelde grond en de fysieke conditie te zien moest dit toch al een hele poos geweest zijn.
De eindeloze pogingen van het dier om los te geraken waren vergeefs geweest zodat het volledig aan het einde van zijn krachten was.
Normaal gezien komen wij enkel tussen voor wilde dieren, maar gezien de dringende nood van het dier en het feit dat het vlakbij was besloten we toch uit te rukken.

Snel werden enkele extra medewerkers opgetrommeld om het dier te bevrijden uit zijn hachelijke positie.
Hierbij konden we gelukkig ook rekenen op de hulp van de vinder.
Stef Michels, onze dierenarts, kwam eveneens snel ter plaatse om het dier de eerste medische hulp toe te dienen.

Met vereende krachten slaagden onze medewerkers erin om het paard op te tillen en te bevrijden.
Het dier was volledig uitgeput en had veel moeilijkheden met zijn ademhaling.
Lopen ging amper dus werd er een aanhangwagen bijgehaald om het verzwakte dier te transporteren naar ons centrum.

Eenmaal op het Natuurhulpcentrum moest Nakima, onze chimpansee, eventjes een deel van haar kooi opofferen omdat deze uitgerust zijn met vloerverwarming.
De pony was immers erg onderkoeld en verkeerde in shock.

Om ervoor te zorgen dat de pony niet zou uitglijden op de gladde vloer werden er speciale anti-slip matten geplaatst. Inmiddels ging het echter van kwaad naar erger met de pony. Ze kon niet meer rechtstaan en zakte steeds door haar poten.
Het paardje bleek toch wel zeer ernstige inwendige verwondingen opgelopen te hebben want in de uren die volgde ging haar toestand steeds meer achteruit.
Wellicht was ze té zwaar onderkoeld en had ze waarschijnlijk problemen met de longen.

Onze dierenarts stond machteloos en nog die zelfde avond is de pony overleden aan haar opgelopen verwondingen.

Tot op heden heeft zich nog geen enkele mogelijke eigenaar gemeld, dus mensen die menen dat dit hun dier wel eens zou kunnen zijn kunnen contact opnemen met het Natuurhulpcentrum op 089/85.49.06 of via info@natuurhulpcentrum.be

Pony vast tussen bomen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..