Primeur voor het Natuurhulpcentrum...

21 december 2012

Primeur voor het Natuurhulpcentrum...

Voor het eerst in de geschiedenis van het Natuurhulpcentrum hebben we sinds gisteren 2 wolven opgevangen.

Woensdagmorgen vertrokken 2 medewerkers van het Natuurhulpcentrum richting Frankrijk. Tijdens de eerste twee stops konden we een alpenmarmot en 2 vosmangoestes die al een hele tijd in het Natuurhulpcentrum verbleven plaatsen in 2 prachtige dierentuinen.

De derde stop was wat spectaculairder. In een dierentuin dichtbij Ambert zaten 2 Mackenziewolven die officieel niet bestonden! De Franse overheid wist niets af van de dieren, en documenten bestonden er al helemaal niet. De dieren moesten daarom weg uit de dierentuin, en de bevriende organisatie "Fondation 30 millions d'amis" vroeg aan ons om de dieren op te vangen.

Gisterenmorgen werden beide dieren verdoofd, ingeladen in transportkisten, en kon de lange terugrit beginnen. Gisterennacht dan, rond 24u, arriveerden onze medewerkers met hun kostbare lading. De wolven konden al direct in hun nieuw verblijf geplaatst worden, maar buiten een vluchtige check-up lieten we de dieren vooral met rust om te bekomen van de stress.

Op dit moment zijn de wolven al heel wat rustiger, en hebben ze zelfs al goed gegeten. Voor ons start nu de zoektocht naar een goede definitieve opvang voor deze prachtige dieren.

Album 'wolven Frankrijk 20/12/12'

Primeur voor het Natuurhulpcentrum...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!