Prins Laurent op bezoek...

Vanmiddag kreeg het Natuurhulpcentrum hoog bezoek van prins Laurent. Die kwam samen met een bekende Franse televisiepresentator op bezoek bij Brutus, de mishandelde circusleeuw.

Met zijn bezoek wilde de prins aandacht vragen voor het lot van wilde dieren in circussen. Tijdens de rondleiding toonde prins Laurent erg veel interesse in de werking van het Natuurhulpcentrum en prees het harde labeur dat personeel en vrijwilligers dagelijks presteren om wilde dieren in nood te helpen.

Ook de vertegenwoordigers van twee Franse dierenbeschermingsorganisaties waren aanwezig. Zij hebben er bij de Franse overheid voor geijverd om op te treden tegen het circus waar Brutus werd mishandeld. Dankzij hen is Brutus nu in onze goede handen. Beide verenigingen (Société Protectrice des Animaux, Fondation Assistance aux Animaux) organiseerden ook het bezoek van Laurent Bignolas (presentator van FR3 in Frankrijk) aan ons opvangcentrum. Dhr. Bignolas is een bekende Franse TV-presentator die, net als Prins Laurent, erg begaan is met het lot van wilde dieren

Tegelijk werd de persaandacht gebruikt voor nog meer goed nieuws. We hebben immers een nieuwe thuis gevonden voor Brutus. Het Drakenstein Lion Park in Zuid-Afrika, dat in het verleden al 3 leeuwenwelpen van ons opving, zal tegen het einde van het jaar enkele nieuwe verblijven klaar hebben. Nog voor de jaarwisseling zal Brutus naar Afrika kunnen voor een lang en gelukkig leven in een aangepast Afrikaans klimaat. Voor onze medewerkers was het natuurlijk een erg speciale dag, zeker wanneer prins Laurent je een hart onder de riem komt steken...

Album 'bezoek Laurent'

Prins Laurent op bezoek...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..