Publieke vrijlatingen!

In september en oktober laten we traditioneel weer heel wat roofvogels vrij, en iedereen die wil kan hier getuige van zijn.

Nu is het dé ideale periode om onze in het Natuurhulpcentrum grootgebrachte uilen en roofvogels vrij te laten. Boeren beginnen namelijk met het maaien van maïs en granen, en tijdens deze werkzaamheden vallen veel restjes op de grond. Dit trekt dan weer muizen aan, en veel muizen op open velden vormen ideale oefenterreinen om te leren jagen vooraleer de koude winter eraan komt.

Zo laten we morgen 22 september in de namiddag al enkele dieren vrij op het Heemparkfeest in Genk, dat dit jaar in het teken staat van duurzaam vervoer. Iedereen die per fiets komt, krijgt zelfs een gratis drankje van de organisatie.


Volgende week zondag, 29 september, trekken we voor de Dag van het Park naar Tongeren. Om 17u laten we daar in het kasteelpark te Widooie (Kasteelweg 30) weer enkele dieren vrij.

Al het werk dat in het Natuurhulpcentrum gedaan wordt, van de interventies tot de verzorging van de dieren, van het verkopen van ijsjes op de opendeurdagen tot het werven van nieuwe leden en het verzamelen van oude gsm's en kroonkuren, heeft eigenlijk maar 1 doel: zoveel mogelijk dieren terug de vrije natuur inkrijgen. We zijn dan ook altijd blij dat we het resultaat van al het werk kunnen delen met zoveel mogelijk natuurvrienden!

Hopelijk tot dan!

Publieke vrijlatingen!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..