Publieke vrijlatingen...

Het mooiste moment voor onze dierenverzorgers is het vrijlaten van gerevalideerde dieren. En jij kan daar bij zijn!

Er gebeuren uiteraard gedurende het jaar al heel wat vrijlatingen, maar in september en oktober laten we traditioneel heel wat jonge roofvogels vrij. Allemaal vogels die in hun eerste levensweken al in de problemen geraakten en onze hulp nodig hadden.

Bosuilen, steenuilen, kerkuilen, ransuilen, buizerden, torenvalken,... werden met veel geduld en ervaring door onze medewerkers grootgebracht. Nu is het ideale moment om deze prachtige vogels de vrijheid te geven. In deze periode zijn immers veel maïsvelden geoogst en komen er heel wat muizen snoepen van de oogstresten. Onze jonge roofvogels krijgen zo een rijk gedekte tafel voorgeschoteld. Daardoor kunnen ze voldoende vetreserve opbouwen voor de komende winter.

Kom mee en geniet van dichtbij van onze prachtige roofvogels en met een beetje geluk mag jij misschien zelf een vogel vrijlaten...

WANNEER, HOELAAT, WAAR?

Woensdag 12 oktober om 17u - als afsluiting van 'bosplezier', Parking Leemkuilstraat SenTower Park - 3660 Opglabbeek

Vrijdag 14 oktober om 18u30 - Weerstandskapel - kruising brugstraat - weerstandersweg - 3650 Dilsen-Stokkem

Vrijdag 14 oktober om 18u30 - Luminus arena KRC genk - Parking Rood - Stadionplein - 3600 Genk

Publieke vrijlatingen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..