Publieke vrijlatingen...

Altijd al eens een roofvogel van dichtbij willen zien om hem vervolgens door de lucht te zien suizen... zijn vrijheid tegemoet? Daar kan jij nu zelf getuige van zijn.

De maand september betekent dat onze uilen en roofvogels van de vrijheid mogen proeven. En dat willen we met jullie delen! Daarom plannen we 2 vrijlatingsmomenten: één voor uilen en één voor dagroofvogels.

Vrijlating uilen:

Vrijdag 28 september om 19u30 - parking links van KRC-stadon Genk

Vrijdag 28 september om 19u30 - parking Abdij Herckenrode Hasselt

Vrijlating dagroofvogels:

Zondag 30 september om 14u - parking De Wissen Dilsen-Stokkem (Negenoordlaan 2)

Zondag 30 september om 14u - Parking De Wulp/Hageven - Neerpelt (Tussenstraat 10)

Roofvogels zijn geen huisdieren:

Met deze vrijlatingen geven we een krachtig signaal tegen de roofvogelhouders die te pas en te onpas op scholen, evenementen of avondmarkten met hun roofvogels lopen te pronken. Een roofvogel hoort immers niet met een touw aan zijn poten van handschoen naar handshoen te vliegen. Bij onze publieke vrijlatingen kunnen de aanwezigen de roofvogels ook van nabij aanschouwen, maar ze worden vervolgens wel vrijgelaten in de natuur, de enige echte thuis voor wilde dieren.

Publieke vrijlatingen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..