Publieke vrijlatingen!!

Nu zondag laten we een groot aantal gerevalideerde uilen en roofvogels terug vrij. Iedereen kan erbij zijn!

Traditioneel is deze periode voor ons een fantastische periode, want we mogen heel veel roofvogels en uilen vrijlaten! Bijna al deze dieren werden als pluizig kuikentje bij ons binnengebracht en met veel geduld en kennis door onze zorgouders grootgebracht op onze Intensive Care.

Van daaruit mochten de dieren naar wat grotere kooien om zelfstandig te leren eten, en momenteel verblijven al onze roofvogels al een hele tijd in onze grootste buitenkooien waar ze echt voorbereid worden op hun vrijlating, inclusief het leren jagen.

Deze periode is ideaal om al deze jongen terug vrij te laten. Boeren beginnen volop hun maïs te maaien, en tijdens het maaien vallen stukjes maïs op het veld. Dit trekt grote aantallen muizen aan, waardoor er in deze periode veel muizen op open terrein te vinden zijn.


En dit is nu net ideaal voor onze jonge roofvogels en uilen om op te leren jagen in de vrije natuur, nadat ze eerst hebben leren jagen in onze kooien.

Omdat we erg graag de resultaten van ons werk laten zien, én omdat we ook willen tonen dat roofvogels in de vrije natuur thuishoren en niet vastgebonden aan een ketting of in een kooitje, nodigen we iedereen uit een kijkje te komen nemen tijdens de vrijlatingen.

Nu zondag 23 september gaan we op 4 verschillende locaties uilen en roofvogels vrijlaten:

- Op de roofvogelhappening op de Maatheide in Lommel, georganiseerd door Natuurpunt, staat alles in het teken van roofvogels en de bescherming ervan. Rond 14u laten we er enkele prachtige roofvogels vrij.

- Op "Nationaal Park in Beweging" te Kattevenia (Genk) staat het Nationaal Park Hoge Kempen centraal. Vanuit dit evenement vertrekken leerijke en sportieve activiteiten. Wij zijn rond 16u ter plekke om roofvogels vrij te laten.

- Ook rond 16u zijn we te gast op de opendeurdag van het Heempark in Genk waar we weer een aantal dieren terug de vrijheid mogen geven.

- Rond 16u30 trekken we tenslotte naar het prachtige kasteelpark van Neerrepen, waar de laatste dieren vrijgelaten gaan worden.

Hopelijk tot op één van deze activiteiten!

Publieke vrijlatingen!!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..