Publieke vrijlatingen

Dagelijks worden patiënten binnengebracht en dagelijks worden er dieren vrijgelaten. Meestal is het moeilijk te voorspellen wanneer die vrijlatingen gebeuren. Een uitzondering vormen de jonge roofvogels en uilen. Die laten we elk jaar in dezelfde periode, rond september en oktober, vrij. In die periode worden immers de maïsakkers gemaaid, met massa’s muizen op open terrein als gevolg. Ideaal dus voor onze roofvogels om op te leren jagen. Ze kunnen dit natuurlijk al oefenen in onze grote vliegkooien, maar jagen in een verblijf blijft nog altijd wat makkelijker dan jagen in de vrije natuur. De juiste vrijlatingsperiode kiezen is dan ook superbelangrijk.

De roofvogels die worden vrijgelaten werden meestal als nestjong bij ons binnengebracht. Onze medewerkers en vrijwilligers brachten de kleine uilskuikens met heel wat geduld en toewijding groot tot stevige pubers die in het najaar klaar zijn om de wereld te ontdekken en dat willen we met jullie delen!

We nodigen jullie graag uit op onze volgende publieke vrijlatingen van roofvogels en uilen!

* Zondag 1 oktober (Genk) om 18u30 aan de Schemmersberg in Genk (einde Wetzandstraat)
* Zondag 1 oktober (Lummen) om 16u30 aan Bezoekerscentrum Schulensmeer- ’t Vloot (Demerstraat 60)

* Dinsdag 3 oktober (Hasselt) om 18u30 aan het grote grasveld in Domein Kiewit in Hasselt (Putvennestraat 108)

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..