Publieke vrijlatingen

Publieke vrijlatingen...

Altijd al eens een roofvogel van dichtbij willen zien om hem vervolgens door de lucht te zien suizen... zijn vrijheid tegemoet? Daar kan jij nu zelf getuige van zijn.

De maand september betekent dat onze uilen en roofvogels van de vrijheid mogen proeven. En dat willen we met jullie delen! Daarom plannen we 5 vrijlatingsmomenten op verschillende locaties en data. Er zullen vooral dag- en nachtroofvogels worden vrijgelaten: buizerds, torenvalken, kerkuilen, steenuilen, ransuilen en bosuilen. De vogels kwamen als jong dier in de problemen en op die manier bij ons binnengebracht


Wij laten vogels vrij op volgende data en locaties:

KRC stadion – GENK Woensdag 22/09 om 18u30 op de kiezelparking, links van het stadion.

Vallei van de Ziepbeek – MAASMECHELEN Vrijdag 24/09 om 18u30 aan Brasserie Aspermans, Broekstraat 103, Maasmechelen

Vallei van de zwarte beek – BERINGEN Zaterdag 25/09 om 18u30 aan de watersnip, Grauwe Steenstraat 7 - Beringen

Prinsenhof – HASSELT Woensdag 29/09 om 19u aan Parking Prinsenhof, Overdemerstraat, Kuringen

De Wissen – STOKKEM  Zaterdag 02/10 om 13u aan Parking De Wissen – Medaerstraat 42 – Dilsen-Stokkem


Roofvogels zijn geen huisdieren:

Met deze vrijlatingen geven we een krachtig signaal tegen de roofvogelhouders die te pas en te onpas op scholen, evenementen of avondmarkten met hun roofvogels lopen te pronken. Een roofvogel hoort immers niet met een touw aan zijn poten van handschoen naar handshoen te vliegen. Bij onze publieke vrijlatingen kunnen de aanwezigen de roofvogels ook van nabij aanschouwen, maar ze worden vervolgens wel vrijgelaten in de natuur, de enige echte thuis voor wilde dieren.

 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..