Quarantaine-ruimte bijna klaar...

De werkzaamheden aan onze nieuwbouw geraken langzaamaan in hun laatste fase.
Er werd druk behangen en geschilderd zodat het gebouw al een hele andere uitstraling heeft gekregen.

Onze quarantaine heeft ons echter het meeste werk opgeleverd. Er komt heel wat bij kijken de bouw van zo'n professionele quarantaine...
Via een aparte ingang kunnen we risico-dieren zo, zonder in contact of in de nabijheid van andere dieren te komen, in deze ruimte onderbrengen. Vooral dieren die mogelijk drager zijn van besmettelijke aandoeningenworden in deze ruimte geplaatst tot de nodige onderzoeken gebeurd zijn.

De ruimte werd om hygiënische redenen volledig betegeld en er werden speciale stevige kooien in gebouwd. Deze kooien zijn van een behoorlijk kaliber zodat ze zonder problemen sterke dieren zoals bv. apen kunnen huisvesten voor een tijdelijke periode. De kooien zijn tevens zo gebouwd dat ze makkelijk in onderhoud zijn.

De veiligheid van onze medewerkers kwam natuurlijk op de eerste plaats, dus de kooien zijn uitgerust met een soort van doorschuifsysteem. Dit is nodig om bijvoorbeeld de kooien te poetsen zonder dat we hierbij kans lopen dat dieren uit hun kooi ontsnappen én bovendien zorgt dit systeem voor minder stress bij de dieren én lopen onze medewerkers minder risico op beten. Ze kunnen immers allerlei ziektes zoals aids, hepatitis, herpes, enz... hebben.

Er werden ook technische installaties voor afzuiging van lucht, het creëren van onderdruk en luchtfiltering uitgetekend en werd tevens een automatische deuropening én -sluiting van het sluizensysteem geplaatst.

Om onderdruk te kunnen behouden en om het eventueel ontsnappen van dieren onmogelijk te maken werd de toegangssluis die uit twee kamertjes met in totaal drie deuren bestaat voorzien van een systeem dat er voor zorgt dat één deur slechts open kan als de andere gesloten zijn. Voor de volgende maanden plannen we nog de installatie van de branddetectie en het inbraakalarm.

Dit alles kost natuurlijk handen vol geld, maar is broodnodig om een veilige werking te garanderen. Financiële steun, lidgeld of hulp zijn dan ook altijd méér dan welkom! Want samen met u kunnen we verder werken aan een nieuwe toekomst voor de sukkelaars die in deze quarantaine zullen verblijven.

Alvast bedankt!

Quarantaine-ruimte bijna klaar...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..