Ransuil bij DHL...

Gisteren vingen onze medewerkers een ransuil die was terechtgekomen in een gigantische hal van DHL.

Het gebeurt wel vaker dat we vogels moeten vangen die in loodsen of fabriekshallen terecht zijn gekomen, en zelf de weg naar buiten niet meer terugvinden. Meestal vangen we de vogels door een zeer dun mistnet tussen 2 lange stokken te spannen. We jagen de vogel dan op, en hopen dat hij dan vroeg of laat in het gespannen mistnet terechtkomt.

Eergisteren echter, kregen we een telefoontje van het koerierbedrijf DHL. In hun gigantische hal aan de luchthaven van Zaventem zat een ransuil vast die er zelf niet uitkom.

Eerst werd geprobeerd het dier te vangen met een mistnet, maar de hal was zo immens dat dit weinig zin had. Bovendien liepen over heel de hal transportbanden om de duizenden postpakketten te sorteren, wat het erg onhandig maakte om hier met lange stokken de uil te vangen.
Daarom keerden we 's avonds terug met een grote vangkooi. In de dubbele bodem van de kooi plaatsten we enkele levende muizen om zo de uil te lokken. Als de uil de muizen wil pakken, klapt de kooi dicht en zit de uil gevangen.

Lang moesten we niet wachten op resultaat. Gisterenavond al kregen we telefoon dat de ransuil in onze vangkooi terecht was gekomen. Om te zorgen dat de uil niet te veel gestresseerd raakte, hadden de werknemers van DHL al een donker zeil over de kooi gespannen, zodat de vogel zich niet kon opjagen aan de activiteiten in de hal.

De ransuil was nog in prima conditie, dus konden we hem in een nabijgelegen bosgebied terug vrijlaten...

Album 'Ransuil bij DHL 03/11/2010'

Een ransuil raakte vast in een gigantische hal van DHL op de luchthaven van Zaventem. Met een vangkooi kon het dier gevangen worden.

Ransuil bij DHL...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..