Ratelslang krijgt nieuwe thuis...

18 oktober 2016

Ratelslang krijgt nieuwe thuis...

De giftige ratelslang die sinds eind september in het Natuurhulpcentrum verblijft, heeft een nieuwe thuis gekregen in Parijs...

Wie ons nieuws de afgelopen maand heeft gevolgd, herinnert zich misschien nog dat we sinds eind september een giftige Texaanse ratelslang hebben opgevangen. De verwaarloosde ratelslang was in beslag genomen door speurders van de politiezone Neteland tijdens een huiszoeking. De eigenaar bleek niet over de nodige milieuvergunningen te beschikken. Een ratelslang is immers een zeer giftig reptiel met een hemotoxisch gif waarmee het zijn prooien doodt. Nu het dier fit is bevonden door onze dierenverzorgers kan het naar zijn nieuwe thuis vertrekken: Venom World in het Noord-Franse Saint Thibault des Vignes.

Dit centrum specialiseert zich in het houden en kweken van giftige reptielen. Ze tappen het gif van slangen zoals de Texaanse ratelslang af om het daarna te gebruiken voor medische en farmaceutische doeleinden. Naast een goede opvang zou de ratelslang dus in de toekomst kunnen bijdragen aan verder onderzoek naar de chemische samenstelling van slangengif. Op termijn kan deze kennis dan leiden tot het maken van levensbelangrijk antigif of andere farmaceutische middelen.

Album 'Ratelslang vertrekt'

Ratelslang krijgt nieuwe thuis...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!