Ree gered uit modder...

Vanmiddag werd onze hulp gevraagd door een wandelaar uit Stevoort in Hasselt. De dame in kwestie had een ree aangetroffen dat vastzat in de modder.

De kranige dierenliefhebster had het ree al kunnen bevrijden, maar het dier lag uitgeput en onderkoeld op het bospad. Twee medewerkers snelden te hulp en troffen een volwassen reegeit aan. Het dier had tot aan haar buik in de modder vastgezeten.

Het ree had enorm veel energie opgebruikt in de wanhopige poging zichzelf te bevrijden. De zuigende modder hield het dier echter al die tijd in bedwang.

Hoelang het ree al vastzat is onduidelijk. Het dier werd tijdens het transport naar Opglabbeek in een warme deken gewikkeld en bij aankomst startten onze dierenverzorgers onmiddellijk het protocol voor koudeslachtoffers. Momenteel verblijft het dier op onze afdeling intensieve zorgen. De komende uren zullen duidelijkheid brengen over de ernst van de onderkoeling...

Ree gered uit modder...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..