Ree gered uit poort...

Vanavond kreeg het Natuurhulpcentrum een oproep voor een ree dat vastzat in een poort.

Twee wandelaars hoorden tijdens hun wandeling in de vallei van de Bosbeek (Opglabbeek) een akelig geluid. Toen ze dichterbij kwamen zagen ze een ree dat vastzat tussen de spijlen van een poort. Via een familielid slaagden ze erin het Natuurhulpcentrum te verwittigen.

Twee medewerkers waren snel ter plaatse en konden het ree uit de poort bevrijden. Het dier zat vermoedelijk al enige tijd vast want door de wanhopige pogingen om los te komen was alle vacht ter hoogte van de heupen weggeschuurd. Toch werd besloten om het dier ter plaatse vrij te laten. Een ree is immers bijzonder stressgevoelig en een langdurige behandeling van de geschuurde huid zou het dier meer kwaad (stress) dan goed doen.

Jammer dat dergelijke poorten van (illegale) weekendhuisjes in natuurgebieden zo'n dierenleed kunnen veroorzaken. Wie in een bosrijke omgeving toch een poort wil plaatsen kiest daarom bij voorkeur een poort zonder spijlen.

Ree gered uit poort...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..