Ree gered uit poort...

Vanmorgen kreeg het Natuurhulpcentrum melding van een ree dat vastzat tussen de spijlers van een poort op het industrieterrein van Lanklaar (Dilsen-Stokkem)

Een voorbijganger merkte vanop de openbare weg dat er een ree vastzat tussen de spijlers van een poort op het voormalige bedrijventerrein van Ralux in Lanklaar. De persoon in kwestie verwittigde de politie en belde toen hij thuis kwam ook naar het Natuurhulpcentrum. Twee medewerkers gingen ter plaatse om het dier uit zijn hachelijke situatie te redden. Samen met ons kwam ook de eigenaar van het terrein ter plaatse. De politie had hem opgeroepen.

Samen zagen we inderdaad een reebok die vastzat in een poort. Het dier was waarschijnlijk op de dool en had zich binnen het omheinde terrein vastgelopen. Wanneer zo'n dier dan wordt opgeschrikt, vlucht het in paniek weg en probeert het tussen de spijlers van een poort door te lopen. De kop, schouders en het middel gaan wel tussen de metalen buizen, maar de dieren blijven vaststeken met hun heupen. Het ree heeft vervolgens niet de reflex om achteruit uit de poort te kruipen en blijft verwoede pogingen doen om zich tussen de spijlers door te wringen.

Het lijkt misschien moeilijk om een ree uit zo'n situatie te bevrijden, maar eigenlijk is de oplossing simpel. We trekken het dier met de achterpoten gewoon uit de poort. Omdat de reebok zich behoorlijk had gekwetst werd hij meegenomen naar Opglabbeek voor verdere verzorging.

Ree gered uit poort...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..