Ree gered uit poort ...

Deze week werden onze medewerkers verschillende keren oproepen voor interventies met reeën. Niet alleen verkeersslachtoffers of reeën binnen omheinde terreinen hadden onze hulp nodig...

Eergisteren kregen we een oproep van de brandweer uit Genk. Die waren op hun beurt opgeroepen voor een ree dat vastzat tussen de spijlen een poort in Dilsen-Stokkem. Twee medewerkers gingen ter plaatse en samen met de brandweer slaagden ze erin het ree uit de poort te bevrijden.

Vaak kan een ree in die situatie onmiddellijk worden vrijgelaten, maar dit dier had echter een snijwonde van 40 cm in de hals. Daardoor werd het ree ter verzorging meegenomen naar het Natuurhulpcentrum. Het ree werd onder narcose gebracht en de wonde werd minutieus gehecht. Het grote probleem met reeën is de grote stressgevoeligheid. Daardoor is het niet mogelijk om een wild ree langdurig te verzorgen in gevangenschap. Het was dan ook heel belangrijk om het dier zo kort mogelijk in onze opvang te houden.

Het ree kreeg een inspuiting van antibiotica met langdurige werking en een spray als bescherming van de wonde en de volgende dag werd het dier terug vrijgelaten...

Ree gered uit poort ...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..