Ree gered uit poort...

Gisterenochtend slaagde het Natuurhulpcentrum erin een ree te verlossen uit een benarde positie in Genk.

De reebok zat moervast tussen de spijlers van een poort. Eenmaal vast slagen de dieren er niet in zichzelf te bevrijden. Het ree blijft dan meestal met zijn bekken vasthangen.

Reeën zijn erg stressgevoelige dieren die bij het minste onraad in paniek slaan. De dieren verschrikken zich van elke ongewone situatie: bijvoorbeeld een hond, auto, geweerschot, wandelaars,...

Een paniekerig ree rent voor z'n leven en is op dat moment door het dolle heen. Op die manier lopen reeën zich vaak vast in een omheind terrein of proberen ze te ontsnappen door een poort, met alle gevolgen van dien.

Deze reebok had veel geluk en kon snel bevrijd worden. Het dier kwam er met wat schaafwonden vanaf en is ondertussen terug vrijgelaten...
 

Ree gered uit poort...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..